Balkan ülkelerinde çok popüler olan ve genelde evde yapılan Ajvar, patlıcanlı biber ezmesidir. Doyumsuz lezzetiyle özellikle et ve pilav yemeklerinin yanında tüketildiği gibi, kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek, et, köfte, salata, makarna, pizza sosu ve ayrıca cips sosu olarak da kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
İçindekiler
Kırmızı Biber, Patlıcan, Zeytinyağı, Şeker, Tuz, Sirke, Sarımsak
Besin Öğeleri
Enerji(kJ/kcal) :
420/100
Yağ(g) :
7
Karbonhidrat(g) :
7,2
Protein(g) :
2
Saklama Koşulları :
Serin yerde muhafaza ediniz. Güneş ışığından koruyunuz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız. Açıldıktan sonra 5 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.